С открит урок по лесовъдство РДГ – Кюстендил, даде старт на „Седмица на гората“

Експерти от РДГ-Кюстендил, проведоха открит урок по лесовъдство с ученици от девети и десети клас на Професионална гимназия по туризъм „Н. Й. Вапцаров“ град Кюстендил.

С това мероприятие от РДГ – Кюстендил, дадоха старт на организираните събития по повод „Седмица на гората“2022 г. Мероприятието се проведе в местност край с. Полска Скакавица в борова гора, където в момента се извършва възобновителна сеч. Поканени да присъстват бяха и лесовъди от Държавно горско стопанство „Кюстендил“ и  община Кюстендил.

Събитието бе открито от инж. Димитър Здравков, заместник- директор на РДГ – Кюстендил, който представи част от лесовъдската дейност, която се извършва в горите, като маркиране и извеждането на възобновителна сеч.

Инж. Здравчо Тодоров, директор на РДГ-Кюстендил, показа как се определя възрастта на едно дърво и какво контролират горските инспектори при проверка законността на сечище.

Учениците се включиха с огромен интерес в практическите занимания и заедно с лесовъдите  измерваха  диаметър и височина на дървета със специални за това уреди.

За всички присъстващи бяха подготвени фиданки от едролистна липа и  предметни награди, осигурени от Югозападно държавно предприятие, град Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене