Хайде, ентусиасти! Рафтинг сезонът е открит!

Десетки любителите на екстремните спортове от цялата страна се събраха край река Струма за официалното откриване на рафтинг сезона.

Кметът на Симитли – Апостол Апостолов, и Станимир Станимиров – Чачи, инструктор по рафтинг, каяк и алпинизъм, бяха първите ентусиасти, качили се на лодка. Двамата дадоха символично начало на сезона и пожелаха много адреналин на търсачите на силни усещания.

Към момента условията за рафтинг са чудесни, коментираха най-нетърпеливите рафтъри, които се спуснаха по бързеите на река Струма в Кресненското дефиле още преди официалния старт.

Очакванията на всички са тази година да има един много силен и успешен сезон. Капацитетът на центъра край Симитли позволява на ден да се правят по пет спускания с до 360 човека. За желаещите да се докоснат до екстремното изживяване, Рафтинг БГ/Х-клуб осигурява пълна екипировка и квалифициран инструктор.

Развитието на екстремните спортове е сред основните приоритети на община Симитли. През последните 25 години са положени много усилия за утвърждаване на този вид екстремен спорт. Самият рафтинг център край Симитли е създаден преди повече от 12 години и вече се е превърнал в предпочитано място за рафтъри от цялата страна и чужбина.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене