Перуката удари футбола в Гоце Делчев!

Бившите членове на Първа лига Беласица (Петрич) и Пирин (Гоце Делчев) станаха поредните с наказание от БФС заради участието им в сбирката на клубове на 18 март 2022 година в Зала 3 на НДК, наречена конгрес от екипа на Димитър Бербатов.

 

Двата клуба са глобени с по 2000 лева от зоналния съвет на БФС-София. Преди това бяха наказани още пет клуба от зоналните съвети на БФС в Пловдив и във Велико Търново

 

Наказанията за всичките седем клуба са идентични – лишаване от право за работа във футбола на техни ръководители или представители за по една година, а за клубовете по 2000 лева глоба.

 

Решението на Дисциплинарната комисия на Зоналния съвет на БФС-София:

 

„Във връзка с член 8 (предложение 19 и 22) от Дисциплинарния правилник за сезон 2021/2022, на основание член 6, алинея 7 и алинея 8 от ДП, Дисциплинарната комисия на Зоналния съвет на БФС наказва с едни и същи наказания два клуба и техните ръководители.

 

Това са президентът на Пирин (Гоце Делчев) Антон Кръстев Смилянов и Иван Андонов Златински от Беласица (Петрич). И двамата са лишени от правото да упражняват дейност във футбола за срок от 1 (една година), а двата клуба са наказани с по 2000 лева

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене