Над 17 000 са гласувалите в Благоевградско

5,63% е избирателната активност по последни данни в област Благоевград. Общо гласували са 17 681 души.

Най-много избиратели са упражнили правото си на вот в Кресна –  близо 14%.

Традиционно най-малко гласували са в община Петрич. Там бюлетини са пуснали малко над 1,36%.

В община Благоевград са гласували близо 3,5 %.

Изборният ден в благоевградска област протича нормално към този момент.Подадени са над 40 жалби, предимно за неправомерно поставяне на агитационни материали в близост до секции. В момента всички те се проверяват.

274 кандидати за народни представители са в предизборна битка в 1-ви МИР – Благоевград. Те се борят за 11 места в 43-то Народно събрание. Имащите право на глас в Благоевградско са общо 316 429 души, което е с 3 679 души повече от предишните парламентарни избори.  Най-много са избирателите в община Благоевград – 87 243 души.

Най-малко са секционните избирателни комисии в община Кресна – 10 на брой, а имащите право на вот са 4000 жители. Общо утвърдените секции в Благоевградска област са 544. Има подвижни секции в Разложко и Симитлийско.

За осигуряване на охраната на изборните секции в област Благоевград са ангажирани 861 служители на МВР, които отговарят за реда и спокойствието в региона.  Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМР-Благоевград издават и в днешния ден удостоверения  на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене