Община Кресна инвестира в Горна Брезница, асфалтира улици и строи футболно игрище

Част от капиталовите си разходи за тази година Община Кресна ще инвестира в село Горна Брезница. Целта на местната власт е да превърне населеното място в предпочитана туристическа дестинация, тъй като тук идват гости заради лековитата минерална вода. Живителната течност лекува белодробни, костно-ставни и кажни заболявания. Все повече са и тези, които строят вили в района.

„Горна Брезница се развива, затова ще продължим да подобряваме инфраструктурата в селото. Ще разполагаме с 450 000 лева за капиталови разходи, това са пари само от държавната субсидия. Предстои да уточним колко от местните приходи ще можем да заделим за капиталовата програма. Бюджетът на община Кресна тази година ще е около 4 милиона лева”, каза кметът Николай Георгиев.

В Горна Брезница ще се асфалтират няколко улици, които в момента са в лошо състояние. Ще се положи нов асфалт, ще се направят и нови тротоари. Ще се изгради и мини футболно игрище, за да има къде да спортуват не само жителите на селото, но и гостите.

Минералната вода от години води туристи тук. С живителната и лековита течност се гордеят местните хора. Затова през 2002-2003 година с доброволен труд и с пари от дарители построиха нова минерална баня. През зимния сезон банята не работи, но от март до октомври вратите й са отворени за посетители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене