Не умира човекът, който ни е оставил знание,което можем да ползваме и след смъртта му... пише наследникът му Стаменов.

16 години без Христо Калчев!

На този ден точно преди шестнадесет години България загуби един от най -четените си писатели. Датата е 22 март 2006 година. На  61-годишна възраст напуска земния си адрес един от най-продаваните съвременни български писатели Христо Калчев, на който викаха и българския Марио Пузо.

Сред най-популярните му романи, познати като “вулгарни романи”, са “Нерон Вълкът”, “Калигула Бесният”, “Цикълът на Месалина”, „Синдромът на глутницата”. Христо Калчев е автор на повече от 25 книги, в повечето от които той разглежда отношенията в подземния свят и част от героите му са идентифицирани с големи фигури от престъпния свят или присъстваха с истинските си имена, които в романите му ставаха жертви на бандитските войни, а по-късно в действителния живот те също намираха смъртта си.

„Не умира човекът, който ни е оставил знание,което можем да ползваме и след смъртта му. Велик си господин Калчев! Завеща ни много, наля основите, днес ние градим. Живееш в нас! „Написа в негова памет единствият писател, твърец чийто стил се доближава до гения на Калчев – Веселин Стаменов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене