Благоевградски гимназисти спечелиха състезание за най-добър млад строител

Учениците от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“-Благоевград се представиха отлично на ежегодното Регионално състезание „Най-добър млад строител”. Надпреварата се проведе в град Пазарджик. Гимназистите на благоевградското учебно заведение заслужиха първото място в отборното класиране, тъй като бъдещите строители показаха колко много знаят и могат.

Първо място спечели Валентина Вълева от 12 „б” клас в състезателната дисциплина „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи”.

На трето място са Антон Войнов и Петър Манушкин от 10 „а” клас в състезателната дисциплина „Зидария”. Трети остана  Димитър Томаниев от 11 „б” клас в състезателна дисциплина „Облицовки и настилки“. Мартин Захов и Димитър Заваринов от 10 „в” клас са с пето място в състезателната дисциплина „Сухо строителство“.

„Поздравления за учениците и техните учители за усилията и устрема при представянето на училището и на нашия прекрасен град” написа във фейсбук директорът на ПГСАГ „Васил Левски” – Марияна Митова.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене