Пътниците, чийто полет е отменен, могат да извършат промяна на резервации или да възстановят стойността на закупените самолетни билети

Близо 100 полета отменят в Истанбул заради очаквана снежна буря

От Външно министерство съветват да не се пътува в региона в близкие 2-3 дни

От Министерството на външните работи (МВнР) информират българските граждани, които възнамеряват да посетят Истанбул, както и преминаващите през летищата „Истанбул“ и „Сабиха Гьокчен“, че турските власти информират за очаквани обилни снеговалежи за област Истанбул.

Според данни на турската Регионална дирекция по метеорология през следващите три дни се очаква влошаване на атмосферните условия. Заради прогнозите турски авиокомпании обявяват отмяна на близо 100 полета, предвидени за днес и утре, излитащи и кацащи на летищата „Истанбул“ и „Сабиха Гьокчен“. Очаква се броят на анулираните полети да нарасне в резултат на допълнително влошаване на климатичните условия в област Истанбул.

Освен на електронните страници на истанбулските летища, информация за отменените полети може да бъде получена от съответното мобилнo приложение и телефон за връзка +90 850 333 0 849.

Пътниците, чийто полет е отменен, могат да извършат промяна на резервации или да възстановят стойността на закупените самолетни билети чрез мобилни приложения, кол центрове или от представителствата, където е закупен билетът.

От МВнР препоръчват през следващите няколко дни до нормализирането на обстановката българските граждани, които желаят да посетят Истанбул, да се въздържат от подобни пътувания, освен в наложителни случаи.

Превантивно в Истанбул се въвежда редица ограничения – прекратяват се присъствените учебни занятия в училищата и университетите за периода 18-20 март, гражданите от рисковите групи, работещи в публични институции и организации /бременни жени и хора в неравностойно положение/ се считат днес в административен отпуск.

При необходимост от съдействие българските граждани в Турция могат да се обръщат към посолството ни в Анкара, посочват от МВнР.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефоните на дирекция „Ситуационен център“ +359 2 948 24 04, +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене