Бившият капитан на българския национален отбор по футбол Димитър Бербатов и екипът му пристигнаха пред НДК

ЧЕЛЕН СБЛЪСЪК: Не допуснаха екипа на Бербатов в НДК. Шеф на БФС: Конгрес няма да има

Бившият капитан на българския национален отбор по футбол Димитър Бербатов и екипът му пристигнаха пред НДК. Според тях днес трябва да има Конгрес за избор на нов президент на футболната ни централа. Такъв обаче няма да има. В Зала 3 ще се проведе конференция на БФС.

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, който също се появи пред сградата, обяви, че Конгрес няма да има.

„Залата е резервирана и тя е платена – 30 хиляди лева. Ако има конференция с пет човека, тези хора трябва са много важни, за да се дават толкова много пари от клубовете, за да се направи такава конференция. Ясно е какъв цирк се разиграва, но Конгрес има. Не е отменен. Няма какво да крием. Отиваме към централния вход, където ще се съберат клубовете и оттам всички заедно и в Зала 3 трябва да бъдем допуснати, защото сме издигнали документите напълно в срокове, както си е по устава на БФС“, започна Бербатов.

„Надявам се клубовете, които са издигнали кандидатурата за делегати в срок, както е по устав, за да може всичко да е законно, да присъстват. Колко ще дойдат, сега ще отидем да разберем. Важното е да се изпълни законно по устава нещата, за да бъдат допуснати в залата, както и ние с кандидатурата сме направили, за да имаме основание да ни допуснат в залата. Ако не ни допуснат, има юристи с нас, ще обсъдим какво да направим, за да предприемем действия или да изчакаме да се появи БФС, за да се проведе Конгресът“, добави Митко.

„Предполагам, защото футболът е кауза и е от голямо значение за всички нас. Нормално е да има засилена охрана, но ексцесии или протести, особено, ако водят до действия, които не са присъщи за мен и з моя екип, това не можем да го допуснем. Призовавам да не стига до такова нещо. Ще го кажа и на клубовете, защото ние не сме за това. Ние сме тук, защото има Конгрес, ще помолим да ни допуснат до зала 3, както ни е по право и чакаме да се проведе Конгреса“, заяви още Бербатов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене