Марина Овсянникова се крие при приятели

Синът й я обвинил, че е разрушила живота на семейството

“При приятели съм, крия се. Ужасно съм стресирана и това няма да се промени. Животът ми се промени завинаги и аз едва сега започвам да го осъзнавам. Не мога вече да се върна към стария си живот“.

Това разказа руската журналистка Марина Овсянникова в интервю за сп. „Шпигел“. Името на 43-годишната журналистка обиколи света в понеделник, когато по време на централната емисия новини на една от най-гледаните телевизии в Русия Първи канал тя влезе в студиото с плакат срещу войната в Украйна.

Марина споделя също, че се притеснява много за сигурността си. Допуска, че може да й се случи нещо като инсценирана катастрофа, при която да загине, или да й направят „каквото си поискат“.

“Синът ми ме обвини, че съм разрушила живота на семейството, аз се укривам при приятели и пия успокоителни, за да се държа“ разказва още тя.

Овсянникова изразява опасения и за безопасността на семейството си. Твърди, че 17-годишният й син и 11-годишната й дъщеря не са с нея, но са на сигурно място в Москва. Разкрива, че синът й не просто е шокиран, както и цялата фамилия, но и я обвинява, че разрушава живота на цялото ни семейство. Майка й е съкрушена и напълно изтощена. „Семейството ми не ме подкрепя особено“, признава Овсянникова, която е не по-малко изтощена. „Все още си говорим, но за мен е страшно трудно психологически“, продължава тя и подчертава, че официалното обществено мнение е срещу нея.

Овсянникова разкрива, че доскоро не се интересува особено от политика и никога не е ходила по протести, но твърде много неща започват да се натрупват през годините. “Мислехме, че Русия, НАТО и САЩ блъфират, че дипломатите ще успеят да избегнат военния конфликт. На 24 февруари бяхме в шок“, казва журналистката, обяснявайки, че с това вече търпението й прелива. Тя твърди, че подготвя акцията си сама, без знанието на близките или на колегите си. Успява да заблуди охраната, която пази тв студиото и да развее в ефир плаката.

Посочва, че много от колегите й в телевизията също не одобряват войната и начина, по който се представя, но се борят със съвестта си, защото имат да хранят семейства, а в момента трудно биха намерили работа другаде. Въпреки това тя е щастлива, че част от колегите й напускат след нея.

Срещу Овсянникова все още няма повдигнати криминални обвинения, но твърди, че е разбрала, че високопоставени лица настояват такива да бъдат повдигнати.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене