Респект! Човекът спасил живота на двамата младежи, в тежката катастрофа край Благоевград

Тази сутрин редник 3-ти клас Марио Пейчев от състава на 3-то бригадно командване пътувал по обичайния си маршрут от град Кюстендил към работното си място в Благоевград. Към 05:10 сутринта, на международен път E-79, посока град Благоевград, малко преди разклона за село Бело поле, редник Пейчев видял спрели автомобили, дим и суматоха.

Той веднага спрял и забелязал врязал се в мантинелата и в стълб катастрофирал горящ автомобил. На мястото на инцидента имало и други спрели коли и хора, които искат да помогнат, но никой към този момент не се опитвал да загаси все по-разгарящия се пожар в катастрофиралия автомобил.
Редник Пейчев веднага извадил пожарогасителя от автомобила си и започнал да гаси пожара от страната на пътниците в колата, за да могат да бъдат извадени на безопасно място. Пожарът в колата обаче се разгорял бързо, а пожарoгасителят на военослужещия се изчерпил и за това той потърсил помощ от други спрели шофьори, за да продължи гасенето на автомобила.

В катастрофиралия автомобил са пътували трима души. Благодарение на бързата и адекватна намеса на редник Пейчев двама от тях са извадени от пламъците и пренесени на безопасно място от горящия автомобил. За съжаление, един от тримата младежи в катастрофиралото БМВ издъхнал на място.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене