Самодейци от Сандански играят постановка по Станислав Стратиев

Самодеен театър „П. К. Яворов“ към Народно читалище „Отец Паисий -1919“-Сандански представя ново предизвикателство към зрителите. Самодейците ще играят постановката „Балкански синдром“, която е по мотиви на известния ни писател и драматург Станислав Стратиев. Представлението ще зарадва публиката на 23-ти март, сряда,, от 20:00 часа в Дома на културата в курортния град. Входът за всички е свободен.

„Балкански синдром“ излага на показ същността ни, за която никой от нас не може и иска да признае. Пиесата успява да разкрие и запознае зрителя с този синдром, който е станал събирателно за постъпките и мислите по нашите географски ширини, за които дори и ние нямаме обяснение.

“Балкански синдром” е една чудесна постановка, която ще продължи и след като напуснете театъра. Този синдром ще го срещате навсякъде около вас – в магазина, на улицата, в мола. Онова присъщо нашенско качество, българското, винаги да се надсмиваме над другите и несъзнателно над себе си. Да се носим по временното течение на живота, докато стигнем дъното. Или нещо друго. Да обвиняваме другите за положението, до което сами сме се докарали.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене