Евродепутати у нас през април, проверяват как се управляват еврофондовете

Евродепутати от комисията по бюджетен контрол ще посетят България през април, за да се запознаят на място с управлението на средствата, предоставяни от бюджета на ЕС. Това съобщи днес председателят на парламентарната комисия Моника Холмайер, цитиран от БТА.

По нейните думи може да се очаква евродепутатите да разговарят с представители на няколко министерства, отговорни за европейските проекти у нас, както вероятно и с участници в неправителствени организации и разследващи журналисти. Тя отбеляза, че решението за проверка е свързано и с наложените от САЩ санкции срещу български граждани заради участието им в корупция.

Холмайер уточни, че посещението първоначално е било предвидено за миналата година, но е било отложено заради предсрочните избори в нашата страна. Новата програма предвижда евродепутатите да бъдат у нас от 11 до 13 април.

На днешното заседание на парламентарната комисия Рафаел Санчес от дирекцията по регионална политика на Европейската комисия заяви, че проверка в нашата страна миналата година не е установила съществени нарушения. Възнамеряваме да правим проверки всяка година, предвиждаме ново посещение преди лятната ваканция, за да видим качеството на някои проекти, добави той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене