На прицела на полицията са седем компании, които се занимавали с търговия с домакински електроуреди и дрехи, имоти посочва bTV. Една от тези компании има контрагент в град Банско.

СКАНДАЛ! Разследват в Италия схеми свързани с бившият кмет на Банско Георги Икономов?!

Като кмет Икономов се прочу че има къща достойна за олигарх!

Като кмет Икономов се прочу че има къща достойна за олигарх!

Миналата седмица европейската прокуратура съобщи, че под нейния надзор днес са били задържани 10 души в България, Италия и Германия по подозрение за измами с ДДС.

В съобщение на прокуратурата се добавя, че задържаните са участвали в организирана престъпна група за данъчни злоупотреби с препродажба и отдаване по наем на имоти в различни страни от ЕС. Те извършвали действия, довели до загуба за бюджета на около 13 милиона евро. Отбелязва се, че основната част на престъпната схема е била развивана от извършители в Германия и Италия. В съобщението не се уточнява ролята на задържаните в нашата страна.

Чрез фирми в България компании от Апенините укрили от данъчните власти над 100 милиона евро. Собствениците на всички фирми били на преклонна възраст.

Слуховете носят, че въпреки сканадлните разкрития и следствия от управлението му Икономов пак се гласи за кмет!

Слуховете носят, че въпреки сканадлните разкрития и следствия от управлението му Икономов пак се гласи за кмет!

Именно напредналата възраст на управителите на въпросните фирми привлякла вниманието на данъчната полиция, съобщават италианските медии Кориере дела сера и агенция Кронос. На прицела на полицията са седем компании, които се занимавали с търговия с домакински електроуреди и дрехи, имоти посочва bTV. Една от тези компании има контрагент в град Банско. Фирмите първоначално били регистрирани в Италия на името на нищо неподозиращи пенсионери над 80-годишна възраст. Малко преди да представят данъчни декларации, седалищата им били прехвърляни в България, като по този начин било избягвано плащането в Италия на данъци и на ДДС. Едно от въпросните седалища се намира в курортният ни град в Банско, на адрес на сградиза продажба на апартаменти…Една от тези сгради е собственост на особено близък бизнесмен на бившият кмет на града – Георги Икономов, разбра ТопПреса от разследващите органи.

Разледването започнало преди четири месеца в италианския град Чепрано, където по информация на жители на град Банско Икономов имал имот на името на поставено лице. По нетовърдена информация фирмата, която се проверява от българска страна е свързана с близки до икономов – Д.Даутов, който бил собественик на имотите на чийто адреси се водели фирмите обект на това разследване. Въпрос на воля и малко повече труд е да се хване топлакат връзка Икономов – Даутов, смятат запознатите от Банско. По голямата воля трябва да бъде от българска страна…

Следва продължение…

.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене