Питбул нахапа 9-годишно дете, напада за втори път

Домашен питбул нападна и рани 9-годишно момче в Асеновград. Инцидентът става вчера вечерта на детска площадка.

Живеещите в близост настояват за спешна намеса на инистутициите кучето да бъде иззето от собствениците му. Според притеснени родители това е вторият случай за последните няколко месеца, в който питбулът проявява агресия и напада дете.

Около 18 часа вчера, както обикновено – 9-годишният Христо играел футбол с приятелите си в градинка в асеновградския квартал Запад. „Кучето се появява без намордник, без каишка, скача, поваля сина ми, кучето го захапва за ръката и започва борба

То е бойно куче, започва да дърпа, да къса“, разказва бащата Стефан Бутев. Останалите деца не са пострадали. Те са успели да избягат и да повикат помощ. „Двама мои познати тук са го спасили едва ли не. Ако те се бяха позабавили и малко по-късно бяха разбрали какво се случва, в момента може би щеше и да е най-лошото“, казва бащата.

След инцидента детето е с разкъсни рани по ръцете и гърба.

Сериозна е уплашено от случилото се. „Не говори, избягва темата, каза, че повече няма да излезе от вкъщи, ако това куче не изчезне. Не искам никоя друга майка да изживее това, което аз изживях снощи“, казва майка му Даниела Бутева.

Според живеещи в района това не е първият случай, в който кучето напада дете. „Друг път е нахапвало момиченце от третия етаж, което живее в блока. Въпреки това институциите не предприеха никакви мерки“, казва съседка.

Родителите от района настояват за спешно решение на проблема, за да няма други пострадали деца.

От полицията и общината в Асеновград вече са извършили проверка по случая.

Връчен е акт и предстои стопаните на кучето да бъдат глобени

защото не са осигурили безопасна среда за животното и околните.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене