Благоевградчанин подаде сигнал срещу трима кандидат-депутати от „БСП Лява България”

105578-ismet-uzunovТрима кандидати за народни представители от Коалиция „БСП – Лява България” в опит да манипулират изборния резултат в Пиринско. Сигнал за това е подаден в РИК – Благоевград. Според внесената жалба Емил Костадинов, Димитър Капитанов и Костадин Дурчов са упражнявали натиск върху председатели на секционни избирателни комисии в различни общини.

Сигнал за нарушения на изборния кодекс в няколко населени места от региона е внесена днес в РИК – Благоевград.

„Няма как преди да сме имали заседание, обсъдили и взели решение, да ви кажем в конкретика точно какво се визира, но се касае за сигнал, в който има информация, че определени длъжностни лица са нарушили изборния кодекс.Сигналът визира дейност в Петрич, Благоевград и Банско. До 24 часа РИК ще излезе с решение по казуса дали е в компетенциите на РИК или ще бъде насочен към други институции”, каза Исмет Узунов, секретар на РИК Благоевград.

Според лицето внесло жалбата, уличени в нарушение са кандидати за депутати от Коалиция „БСП -Лява България”. Бившият народен представител от 42 народно събрание Емил Костадинов е действал на територията на община Благоевград, а заместник- областните управители на Пиринско Димитър Капитанов и Костадин Дурчов, включени в листите съответно под номер 4 и 9, пък са упражнявали натиск на територията на ресорните им общини Петрич и Банско. Според вносителя на жалбата, тримата се опитвали да упражнят натиск върху председатели на избирателни комисии Благоевград, Банско и Петрич с цел манипулация на изборните резултати.
Решенето на РИК – Благоевград по сигнала ще бъде публикувано в сайта на комисията най-късно утре на обяд.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене