Автобусът на Пирин потегля към Молдова, за да превозва украински бежанци до Благоевград

Клубният автобус на ФК „Пирин”- Благоевград тръгва следващата седмица за границата на Молдова с Украйна. С рейса ще бъде закарана хуманитарна помощ за пострадалите от войната, а в обратна посока ще се превозят бежанци от военните действия там. Пътуването бе уредено документално, има всички нужни разрешителни. „Автобусът на надеждата“, както фенове на „Пирин” го нарекоха, първо ще разтовари хуманитарната помощ и след това ще започне извозването към Благоевград на хората, бягащи от войната.

Инициативата е лично на собственика на ФК „Пирин” – Пол Белогур, като клубът осигурява своя автобус и шофьорите и урежда всички документални въпроси по пътуването, но в доброто дело се включват още партньори. Община Благоевград и кметът Илко Стоянов ще осигурят настаняването на бежанците в града, поемайки техните нужди в този изключително труден момент. Както стана ясно още преди няколко дни, Плувен клуб „Пирин”, начело с президента Валентина Атанасова, откликна на призива на ФК „Пирин” и ще помогне със зареждането на автобуса със стоки от първа необдходимост.

Фенове на „орлетата” също ще дадат своя принос, помагайки в товаренето и разтоварването на автобуса, както и в цялостната организация. Вчера стартира и кампания за набирането на средства, с които да бъде осигурено горивото за автобуса до молдовско-украинската граница и обратно. Всеки, който има възможност да помогне за набирането на тези средства, може да го направи, като се свърже с ФК „Пирин” или Община Благоевград. На двубоя от Първа лига срещу Славия в понеделник, 14 март, на стадион „Христо Ботев“ ще бъдат поставени урни, в които всеки може да дари средства за добрата кауза.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене