Криминалисти в Пиринско разследват фишинг измами

Областната полицейска дирекция в Благоевград работи по разкриване на зачестилите напоследък измами в интернет. Фишинг измамници атакуват електронните пощи на потребители в Пиринско и подават информация от името на различи банки в страната.

Има депозирани жалби от благоевградчани и други жители в региона. Данните от разследването ще обяви днес директорът Георги Кандев, заместникът му Стоян Маламов и инспектор Дейвид Кавръков от Икономическа полиция.

Междувременно от банка ДСК разпространиха извънредни съобщения за фишинг измамата. Предупредиха тези, които са получили по имейл съобщение за актуализация на клиентски профил или подаване на други лични данни и пароли, да не отварят съобщенията и да не последват посочените от измамниците линкове.

„Използваме случая да напомним, че  ДСК или друга финансова институция при никакви случаи няма да поиска от вас да предоставите данни за пароли, ПИН или CVC/CCV код на карта, както и други данни, свързани с достъпите ви за електронно или мобилно банкиране. Можете да се запознаете с нашите препоръки за сигурност на уеб сайта“, разпростаниха от кредитната институция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене