Великобритания обяви санкции срещу Роман Абрамович и още шестима руски олигарси

Великобритания обяви санкции срещу Роман Абрамович и още шестима руски олигарски, съобщи BBC. Собственикът на футболния клуб „Челси“ e санкциониран от обединеното кралство в отговор на нахлуването на Русия в Украйна.

Санкциите включват замразяване на всички активи и забрана за влизане в страната. В списъка влизат също милиардерите Игор Сечин и Олег Дерипаска, които се смятат за съюзници на Владимир Путин.

„Днешните санкции са поредната стъпка в непоколебимата подкрепа на Великобритания към украинския народ. Ние ще бъдем безмилостни в преследването на тези, които допринасят за убийството на мирни жители, разрушаването на болници и незаконната окупация на суверенни държави“, каза премиерът Борис Джонсън.

Решението на практика означава, че Абрамович няма да може да продаде ФК „Челси“, след като миналата седмица обяви, че се разделя с отбора след близо 20 години като собственик на лондонския клуб.

Санкциите върху Абрамович могат да имат пагубно влияние върху „сините“. Според BBC Челси няма да може да продава билети за мачовете си или спортни артикули.

https://www.vbox7.com/play:b1fd416e33

 BBC

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене