Секретарят на НЧ „Бр. Миладинови-1914“ смая депутатката Цв. Галунова с…

Секретарят на НЧ „Бр. Миладинови-1914“ смая депутатката Цв. Галунова с колекцията от купи и отличия, завоювани от петричките таланти в цял свят

Международният майстор за жени по шахмат Цвета Галунова, която е член на Комисията по културата и медиите в настоящия парламент, остана изумена от броя на купите и наградите в кабинета на секретаря на Народно читалище “Братя Миладинови-1914” в гр. Петрич Вангелия Тренева. Сама носителка на много отличия, Галунова с възхищение разгледа колекцията и подробно разпита Тренева за дейността на читалището, след което постави и „диагнозата“: НЧ „Бр. Миладинови“ е един от най-добрите примери в страната за това как въпреки липсата на адекватна държавна политика едно читалище е в състояние не само да работи, но и да прославя Петрич и страната по целия свят.

Самата Тренева бе приятно изненадана от неочакваното посещение на младата депутатка, която от началото на мандата си обикаля българските читалища, за да се ориентира какви са проблемите им. В петричкото културно средище тя бе доведена от известния композитор Светослав Лобошки, който е от Петрич и поддържа детската школа.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене