Кметът Илко Стоянов откри Държавно първенство по ММА в Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов постави символично начало на Държавно първенство по ММА, което се провежда в зала „Скаптопара“. За спортното събитие в областния център пристигнаха състезатели от десетки клубове в България.

Организатори са Спортен клуб по ММА и бразилско жиу-житцу „Ипон“ и Община Благоевград, а официален гост на първенството е председателят на българската федерация по ММА Станислав Недков – Стъки.

Кметът Стоянов приветства състезателите и им пожела успех.

“Аз Ви благодаря за това, което създаваме днес в Благоевград, а именно едно партньорство, което вярвам, че ще бъде устойчиво през годините. Пожелавам Ви винаги да успявате да дадете най-доброто от себе си“, каза кметът Стоянов.

Държавното първенство се организира за първи път в Благоевград и е квалификация за две от най-големите предстоящи международни състезания – Световно първенство за деца до 18 години и Европейско първенство за мъже и жени.

Участниците и организаторите бяха поздравени и от председателят на българската федерация по ММА Станислав Недков – Стъки.

„Това е най-голямото първенство, което Българската федерация по ММА е организирала от самото си основаване. Благодаря на Спортен клуб „Ипон“, в лицето на Иван Милчев и Общината, че в тези трудни времена оказаха пълна подкрепа за провеждането на това първенство. В Благоевград и в зала „Скаптопара“ има прекрасни условия за спортистите и те могат да покажат това, на което са способни“, каза председателят на българската федерация по ММА Станислав Недков – Стъки.

В знак на признателност той връчи и плакет на кмета Стоянов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене