Изтече първото обсъждано име на партията на Стефан Янев

В Пиринско от към месец се говори за този план, имената на известни политици се спрягат като ръководителите му

„Единна България „, това е първото обсъждано име за новия политически план на някогашния министър на отбраната Стефан Янев, съобщава Struma.com като се позовава свои източници.

Новата партия, зад която, съгласно мнения, ще стои държавният глава Румен Радев, има за цел да сплоти цялото ляво пространство и ще обезкърви Българска социалистическа партия, привличайки в редиците си с изключение на разочарованите от статуквото сега, всички разочаровани от столетницата и русофилите.

Анализатори настояват, че новият план ще сложи началото на края на Българска социалистическа партия. Съвсем скоро Янев ще разгласи задачите на политическия си план, за който точно на 3-ти март призна.

В Пиринско от към месец се говори за този план, имената на известни политици се спрягат като ръководителите му тук, след тях са някогашен регионален шеф и сегашен народен представител.

Възлагат се съществени очаквания за смяна и поради последните събития страната, най-смелите предсказват, че новия план ще поеме руля на ръководството на страната. Стефан Янев още веднъж ще е министър председател, в кабинет, с чийто състав държавният глава Радев, съгласно изявления, към този момент е подготвен. Припомняме, че министър председателят Кирил Петков изиска оставката на Янев.

Поводът бе, че министърът на отбраната наричал случващото се в Украйна “ военна интервенция „, а не война и, че провеждал лична външна политика. Оставката му предизвика митинги в негова отбрана и незабавно бе казано, че министър председателят се освободил от Янев, поради новия му политически план. Стефан Янев бе министър председател в служебното държавно управление преди изборите и би трябвало да се признае, че стоеше добре като министър ръководител.

След мощната поръчка на Янев и намесата на името на държавния глава Р. Радев в новата политическа групировка, страховете по върховете на властта се ускориха, към този момент даже се приказва за предварителни избори. В момента държавният глава Радев е политикът с най-голям рейтинг, тъй че на партия, зад която застава той, се разпореждат огромни очаквания.

Войната в Украйна докара до рухване на маските у нас , политическата обстановка е взривоопасна, тъй че упованията за прекрояване на политическата карта са огромни. Въпрос на месеци е в страната да има нова смяна, споделят политически анализатори.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене