3- катастрофи през изминалия уикенд в Благоевградско

кат

Около 12:50 часа на 25.01.2014г., в района на бензиностанция, находяща се на ПП1 Е-79 в района на гр.Сандански, лек автомобил „БМВ”, управляван от З.Д./22г./ от гр. Кресна, излизайки от бензиностанцията и предприемайки  неразрешена маневра „завой на ляво” в посока с.Кулата, отнема предимството и удря лек автомобил „Опел Кадет”, движещ се по ПП1 Е-79 в посока от гр.Сандански към гр.София, управляван от Е.Д./47г./ от с.Вълково, общ.Сандански. Вследствие на станалото ПТП е пострадал пътуващият в лекия автомобил „Опел Кадет” К.Д./80г./ от с.Вълково. Пострадалият е транспортиран за лечение в Болница по неврохирургия в гр.София без опасност за живота. Пробите с техническо средство за наличие на алкохол в кръвта на водачите на МПС са отрицателни.

Около 22:30 часа на 25.01.2014г. на бул.”Свобода” в гр.Сандански, лек автомобил „Шкода Фабия”, управляван от Г.В./50г./ от с.Лешница, общ.Сандански, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, блъска пресичащият от дясно на ляво по посока на движението Г.Ш./72г./ от гр.Сандански. Пострадалият е прегледан в ЦСМП-Сандански и е освободен за домашно лечение, без опасност за живота, с охлузна рана на главата. Пробата с техническо средство за наличие на алкохол в кръвта на водача е отрицателна.

Около 20:00 часа на 26.01.2014г., лек автомобил „Опел Астра”, управляван от Г.С./29г./ от гр.Благоевград, движейки се по третокласен път, с несъобразена с пътните условия скорост, в посока от местността „Бодрост” към гр.Благоевград, на дясна крива поднася, излиза в ляво от пътното платно и се преобръща в коритото на р.Бистрица. Падналият автомобил е забелязан от Й.Й./51г./ от с.Бело поле, водач на  друг лек автомобил движещ се по същия път. След като счупва предното и задно стъкло на падналия автомобил, Й.Й. е извадил и транспортирал до ЦСМП-Благоевград, пътуващите в него: Г.С., С.И./25г./ от гр.Кочериново, Ц.С./26г./ и Н.В./25г./ и двамата от гр.Благоевград. В резултат на станалото ПТП, със счупен единадесети гръден прешлен, е пострадала С.И., която е транспортирана за лечение в УМБАЛСМ-Пирогов в гр.София без опасност за живота. Пробата с техническо средство за наличие на алкохол в кръвта на водачката Г.С. е отрицателна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене