С прекрасен спортен празник стартираха тържествата по повод 102 годишнина от Освобождението на Банско

награди

Девет спортни клуба от гр. Банско участваха в демонстративно представяне на стадион „Св. Петър“. Така общината се включи в седмицата на физическата активност и спорт „Move week”, провеждана в цяла Европа. Поканени бяха децата от всички учебни заведения, пред които спортистите показаха своите умения.

футбол

ски на трева

тенис

бокс

бокс

публика

Целта на събитието е популяризиране на спорта като начин на живот сред подрастващите, като всички те получиха поощрителни награди от община Банско и възможността да посетят лунапарк.

Кметът Георги Икономов също присъства на празника, като спортните среди използваха случая да изразят благодарността си за оказваната подкрепа.

фотоизложба

фотоизложба 1

фотоизложба

фотоизложба

Вторият ден от честванията бе ознаменуван с ретроспективната фото – изложба „102 години Свободно Банско“ и изложба на рисунки от Детската школа по изобразително изкуство. В деня на отворените врати за всички музейни обекти, граждани, ученици и гости на курортния град имаха възможност да ги посетяти да разгледат културно – историческото наследство на града и създадените по случай празника експозиции.

изобразително изкуство

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене