ИЗВЪНРЕДНО: Паника в държавата! Бензинът скочи с 40 стотинки за литър, шофьорите се презапасяват

Огромна паника е обзела шофьорите в страната заради потенциален огромен скок на горивата от утре. Водачи на автомобили се презапасяват с дизел и бензин, тъй като в социалните мрежи се носи мълва, че от утре горивата ще минат психологическата граница от 3 лева за литър.

В София през последните часове горивото по бензиностанциите скочи с 40 стотинки и от 2.72 лв. за литър вече варира между 3.10-3.12 лв. Междувременно на бензиностанциите, където горивата са по старите цени, се вият огромни опашки от автомобили.

В Габрово също се вият опашки пред бензиностанциите, които все още продават бензин и дизел на старите цени.

В Благоевград се е настанила паника сред шофьорите, а на определени бензиностанции новите цени вече надхвърлят 3 лева.

В обиколените обекти на Благоевград се работи на новите цени на горивата, а именно – бензинът варира на цени от 3. 05 до 3. 15 лева за литър, дизелът от 2. 72 до 3. 15 лева, газ от 1. 49 до 1. 75 лева,метанът достигна цена 3. 30 за литър, съобщава струма.ком.

Опашки пред бензиностанциите има и в Кюстендил, масово се зареждат горива. В сряда вечер пред всички бензиностанции в областния център се образуват опашки от автомобили, чиито собственици искат да заредят бензин или дизел. На места струпването на колите е почти километър.

В районите на бензиностанциите няма напрежение, всеки изчаква реда си и зарежда гориво. Хората споделят, че се очаква поскъпване на горивата и това ги е накарало да се наредят на опашките. За гориво се редят не само леки автомобили, но и автовози. Ситуацията се повтаря пред всички бензиностанции. Чакащите на опашките споделят, че това не се е случвало от десетилетия. Цената към момента на литър бензин е 2.48 лева, а дизелът над 2.50 лева, като се очаква от утре да бъде над 3 лв.

Припомняме, че през последни дни цените на горивата поскъпнаха стабилно и се вдигнаха с 10-15 стотинки на литър. Шоковият скок от 30 стотинки само за една вечер обаче е неочакван за шофьорите, които опитват да се презапасят с гориво, а същевременно се притесняват, че цените ще се покачват още.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене