Anonymous заплашиха, че ще прехвърлят руските пари на Украйна

Снимка: БГНЕС

Планирана е голяма кибератака към инфраструктурата на Руската федерация

Хакерската група „Анонимните” (Anonymous) заплаши за невиждана до момента хакерска атака по Русия заради войната в Украйна. Хакерите обявиха, че вече успешно са извършили хакерски атаки срещу Русия, но предстоят още. Те споделят плановете си в Туитър.

„Здравейте, граждани на Руската федерация. Това съобщение е от „Анонимните“. Ние следим ситуацията в Украйна от доста време и наблюдаваме как руски войници убиват цивилни граждани. Ние ще действаме решително и безпощадно към гражданите на Русия, защото вие не искате да смените властта, не ходите на протести и не защитавате своите права, което значи, че сте на страната на кървавата власт на Путин. Затова сме подготвили специална операция за вас“, посочиха от Anonymous.

„Вашето правителство се готви да използва парите ви за унищожение на други държави, а ние това няма да го допуснем! Граждани на Русия, на трети март 2022 г. всички ваши пари ще бъдат изтеглени от руските банки и ще бъдат преведени в полза на Въоръжените сили на Украйна. Планирана е голяма кибератака към инфраструктурата на Руската федерация. Нашите действия вече са нанесли големи щети по Русия, но очаквайте най-голямата кибератака в историята на света! Имате три дни да изтеглите пари от банковите ви сметки, в противен случай ще останете без пари. Ние не сме бандити като президента Путин. Не ние сме започнали тази война, ние просто искаме да възстановим справедливост в света. Ние сме „Анонимните“. Ние сме легион. Чакайте ни“, са съобщенията на хакерската група.

Нели Христова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене