Радев: Очаквах повече от Янев като министър на отбраната

Очаквах повече от Стефан Янев като министър на отбраната. Това заяви президентът Румен Радев.

„Стефан Янев беше успешен министър-председател в трудни за България времена. Именно неговото правителство започна промяната и показа, че страната може да се управлява по друг начин. Той върна надеждата на хората. Това правителство организира честни избори, които докараха сегашните управляващи на власт. Но като министър на отбраната очаквах повече – и като инициатива, и като ангажимент към проблемите на българската армия, и като работа за гарантиране на нейната боеспособност за ускоряване на процесите за модернизация”, каза още той.

Радев отрече да прави свой политически проект и не участва в такива.

Президентът поясни, че познава Заков и се надява бързо да навлезе в процесите. Очаква политиката в отбраната да следва българския интерес и да се изпълнят решенията на КСНС за модернизацията на армията.

На въпрос дали България ще изпраща войски в Украйна, Радев заяви: Тази братоубийствена, срамна агресия, тази война, която погубва хора, заслужава санкции и цяла Европа и светът се обединяват около това. Що се отнася до военно оборудване – това е решение изцяло в правомощията на българското правителство и българския парламент, който трябва да го утвърди.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене