В Огняново представиха програмата на ББР „Подкрепа за туризма“

Състоянието на пътищата и цената на тока са основните проблеми в развитието на туризма в региона на спа селото Огняново

Новата програма на ББР „Подкрепа за туризма“ бе представена пред хотелиери и ресторантьори в с. Огняново.

По първоначална информация в семинара трябваше да участва министърът на туризма Христо Проданов, но министерството бе представлявано от негов заместник.

На срещата в Огняново присъстваха зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, изпълнителният директор на ББР Владимир Георгиев, кметът на община Гърмен Феим Иса, кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, представители на туристически бизнес в Огняново, Лещен, Ковачевица, Гърмен и Гоце Делчев.

В района на Огняновските минерални бани има 25 спа-хотела, където почиват предимно българи.

Изпълнителният директор на ББР Владимир Георгиев и зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева обсъдиха възможностите за подкрепа на бранша.

Програмата на ББР предлага кредитиране на фирмите, включително такива с просрочени задължения до 90 дни, при облекчени условия и с гратисен период от 12 месеца за ресторантьори и 18 – за хотелиери.

Туризмът в региона на Огняново се развива изключително успешно през последните години, но среща два основни проблема– състоянието на пътищата и цената на тока, споделиха присъстващите предприемачи и кметове на общините Гърмен и Гоце Делчев.

Освен към новия продукт, насочен към туризма, голям интерес бе проявен и към програмите на банката за енергийна подкрепа и за изграждането на фотоволтаични централи с мощност до 1MW/p за нуждите на бизнеса.

Семинарът в Огняново е част от поредицата 15 събития, които ще се проведат в цялата страна.

87654321236789987654323456

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене