8 СЪВЕТА ЗА ИЗБОР НА МЕБЕЛИ ЗА БАНЯ

Когато става въпрос за обзавеждане на баня, на пазара постоянно се появяват нови дизайни и концепции, благодарение на ентусиастите в технологиите и индустрията. Когато планирате да проектирате нова баня или просто искате да я преустроите, трябва да обмислите всеки аспект, за да сте сигурни, че използвате пространството в спрямо пълния му потенциал.

Когато проектирате банята си, има много неща, с които трябва да сте наясно, особено различните компоненти на мебелите за баня като тоалетни шкафчета, тоалетни, мивка, шкафове, чекмеджета и др.

Ето списък на нещата, които трябва да имате предвид при проектирането на вашата баня:

  1. Не забравяйте, че основната функция и цел на вградените мебели за баня е да ви предложат страхотно място за съхранение на вашите вещи. Независимо дали става дума за стенен шкаф, тоалетка, ъглови модули или чекмеджета, те трябва да служат на основната цел – съхранение. Там можете да съхранявате всичките си лични хигиенни продукти, продукти за красота, почистващи продукти, тоалетни ролки, кърпи и други предмети.

 

  1. Размерът и видът на мястото за съхранение също зависят от вас – трябва да имате ясна представа какво точно търсите. Направете списък с нещата, които искате да съхранявате на тези места. Различните мебели играят и различни роли. Чекмеджетата обикновено се използват за съхранение на малки предмети, докато шкафовете се използват за по-обемисти такива.

 

  1. Не забравяйте да добавите шкаф, за да съхранявате санитарните си уреди и вещи. Уверете се, че видът и цветът му съвпадат с останалия дизайн на банята.

 

  1. Вградените мебели за баня предлагат допълнително място за съхранение. Например, умивалника не предлага само мивка и кран, но също така и място за съхранение под мивката. Когато става въпрос за избор на тоалетка, разгледайте всички избори от материал на пазара, като масивно дърво, MDF, гранит, мрамор или ламинирана повърхност.

 

  1. Освен това има различни видове мивки, които се предлагат, като мивки под плот, вградени мивки, мивки върху плот и други. Предлагат се също различни кранове, като кранове за стенен монтаж, кранове за монтиране на повърхността и кранове за мивка.

 

  1. Ако търсите пo- семпъл и опростен външен вид на тоалетната, където са скрити отпадъчните тръби и водоснабдяване , можете да изберете WC- модул. Можете да изберете между окачена тоалетна или прикрепена за стената.

 

  1. Ако работите върху по-малка баня или искате да поддържате минимално разстояние между тоалетната и умивалника, можете да изберете комбиниран модул за мивка и тоалетна. Така ще имате двете части в една цяла и ще ви служи перфектно за основната цел. В допълнение, това прави банята да изглежда по- просторна.

 

  1. Освен това, когато става дума за цветове и тонове на мебелите за баня, има много възможности. Има различни видове повърхности като дърво, мрамор, ламинат или фурнирован MDF, които да съвпадат с избрания от вас декор. Имайте предвид колко лесно ще се поддържа всяка повърхност, преди да вземете решение.

 

Заключение:

Когато купувате мебели за баня, имайте предвид наличието на професионални онлайн магазини като baniadeluxe.bg, които улесняват целия процес. Не забравяйте, че банята е важна част от вашия дом и трябва да бъде проектирана перфектно, за да повиши комфорта и удобството ви.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене