Снежна блокада край Банско: Десетки коли са закъсали, а шофьори пътуват с часове

Сложна е пътната обстановка около зимния курорт Банско е снежен ад. Пътят към София е на практика непроходим, разказват очевидци.

Те са тръгнали от планинския курорт към София преди 3 часа, но все още не са стигнали Предела. Техни приятели, които са тръгнали час преди това в момента са блокирани близо до седловината.

Пътят е непочистен. Вали силен сняг и е заледено. Има гъста мъгла. Десетки коли са закъсали, някои от тях са блокирали пътя.

Много от шофьорите обръщат и се връщат към Банско, заради което движението е натоварено и в двете посоки, съобщава OFFNews.

„Няма пътни инциденти. Трафикът е засилен. Ако шофьорите са тръгнали неподготвени, е възможно да закъсат по пътя, обясниха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Сняг вали в област Смолян, по високопланинските райони на областите Благоевград, Пазарджик, Софийска, прохода Троян-Кърнаре.

109 са снегопочистващи машини, които обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища.

Обработката на настилките продължава особено по усойните места, където има предпоставка за хлъзгавост и заледяване при понижение на температурите. При необходимост в почистването ще се включат и допълнително машини.

Шофьорите трябва да карат със скорост, съобразена със зимните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника, посочват от АПИ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене