Стихията иде: Снежен циклон ни връхлита през уикенда КАРТИ/ВИДЕО

В събота облачността ще е променлива с тенденция да се увеличава в хода на деня

Стихията иде: Снежен циклон ни връхлита през уикенда КАРТИ/ВИДЕО

В събота облачността ще е променлива с тенденция да се увеличава в хода на деня, съобщи синоптикът на Нова телевизия Николай Василковски.  Тук-там в западната половина на страната ще превали дъжд в ниското и сняг по планините. С леки колебания дневните температури ще запазят петъчните си стойности.

Междувременно от север ще започне да нахлува по-студен въздух, а атмосферната динамика ще позволи формирането на средиземноморски циклон в Адриатическо море.

В неделя от югозапад облачните масиви на циклона ще покрият цялата страна. Ще завали дъжд, който в западната половина на страната бързо ще преминава в сняг. Ще вали обилно с натрупване на снежна покривка. С падането на температурите снеговалежите ще обхващат повече райони на изток, а леденият вятър от север-североизток ще засилва усещането за студ.

Ако се запази траекторията на средиземноморския циклон, очакванията са за значителни снеговалежи в планините, около тях и в североизтока. Силният вятър ще създава предпоставки за виелици и навявания.

Спиране на валежите и разкъсване на облачността се очаква около средата на първата мартенска седмица. Времето обаче ще остане студено.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене