От Русия: Държава с името Украйна няма да остане

Снимка: архив, БГНЕС

Щели да се появят отделни републики на нейно място

След края на специалната операция на Москва за принуждаване на режима в Киев в бъдеще Украйна може да не се запази като суверенна държава. На нейно място вероятно ще се появят отделни републики с други имена. Това смята руският политолог Тимофей Сергейцев.

„Не съм убеден, че изобщо ще остане каквато и да е страна с такова име – Украйна, защото републиките на нейно място, които най-вероятно ще възникнат, може би те няма да искат да използват тази дума“, цитира РИА Новости експерта.

Той припомня как навремето германският народ е бил спасен от фашистката и хитлеристката идеология. Нацията получила „сериозна ваксина“, при това не цялата, а само тази нейна част, която беше виновна за най-тежките престъпления на Третия райх, с една дума – ръководството на страната, нейната върхушка.

„Денацификацията беше проведена в Германия, тя трябва да бъде и ще бъде най-вероятно проведена в пространството на Украйна“, смята политологът, цитиран и от Утро.ру.

За започналото на 24 февруари нападение на Русия срещу Украйна Утро.ру пише, че това е военна спецоперация за защита на така наречените Луганска и Донецка народна република, в която Москва ще се стреми към демилитаризация и денацификация на Украйна.

Елка Василева

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене