3 Д картина на Рилския манастир и Св. Иван Рилски е шедьовърът на 3 Д арт фестивала в Благоевград

105499-3D-RILski-manastirПриключи първият международен 3D АРТ фестивал организиран от община Благоевград и сдружение за изкуство Арт юнивърс. По време на събитието художници от страната и чужбина рисуваха на 6 места в центъра на Благоевград.

3 Д картина на Рилския манастир и Св. Иван Рилски е шедьовърът на първия по рода си 3 Д арт фестивал в Благоевград.

„Художниците са двама сърби, които се прекланят пред  нашия Рилски манастир  и Свети Иван Рилски. Казаха, че този светец се зачита и при тях  и това е благодарността им, че сме ги поканили за първи път да дойдат и да рисуват в Благоевград”, каза организаторът на проявата Александър Миловански.

Участниците в арт фестивала рисуваха на още 5 стени и площадки в центъра на Благоевград, като според организаторите творенията на младите хора на изкуството са получили добър прием сред благоевградчани.

„На два пъти ни викаха полиция, обаждаха се на тел. 112 с, кадваха, че са дошли някакви драскачи да развалят облика на Благоевград, но с всеки изминал ден похвалите се сипеха, защото виждаха, че не става въпрос за някакви драсканици, а за истинско изкуство”, заяви Миловански.

 

Фестивалът бе открит на 27 септември, като първата рисунка е разположена на стената на киното. На нея е изобразен един от символите на Благоевград – конят. На Мостът на влюбените художниците решиха да нарисуват розов слон. Стените при фонтаните също са с различна визия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене