Дебел сняг, ще ни затрупа до дни

В петък и събота преди обяд времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът в много райони ще стихне и сутрин на места в равнинната част от страната видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните – между 7° и 12°. В събота след обяд облачността ще се увеличи, все още без валежи. По-късно през деня със слаб североизточен вятър ще започне да прониква студен въздух.

В неделя ще бъде облачно, от запад ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат цялата страна. В по-голямата част от страната ще вали сняг, в Дунавската равнина и Източна България отначало дъжд, който с продължаващото понижение на температурите ще преминава в сняг. Вятърът ще е от изток-североизток, умерен, в източните райони и силен. В понеделник валежите ще продължат, в цялата страна ще са от сняг, в югоизточните райони – от дъжд.

Има повишена вероятност да са значителни по количество. Ще остане ветровито, особено в източната половина от страната и планините. Ще се образува нова снежна покривка, а в планинските райони и Североизточна България ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще са близки до 0°. Във вторник валежите ще отслабнат, в много райони ще спрат.

Облачността ще се задържи значителна, а вятърът ще е до умерен от север. В сряда слаби превалявания от сняг ще има само на отделни места, главно в планинските райони. Вятърът ще се ориентира от северозапад, облачността ще се ракъсва, в отделни райони и ще намалява. Прогнозата е на синоптиците от НИМХ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене