Отбелязваме 30 години от обявяването на национален парк “Рила”

 

Събитието е на 24 февруари 2022 г., четвъртък от 11.00 часа в зала „22 септември“ на община Благоевград. Заместник-министър Сиджимов ще участва в празничното честване на 30-та годишнина от обявяването на Национален парк „Рила” под мотото „30 години Национален парк Рила – предизвикателство за идните поколения“. Той ще приветства гостите и служителите на парковата дирекция по повод юбилея.

Поканени са представители на държавната администрация, местната власт, неправителствени организации, образователни, научни и културни институции, партньори, медии.

Директорът на Национален парк „Рила” Красимир Андонов ще представи постиженията и бъдещите предизвикателства в работата на дирекцията. В рамките на честването ще бъде обявен Деветия Национален ученически конкурс “Национален парк Рила – познат и непознат”.

С юбилейни плакети и грамоти ще бъдат наградени партньори и личности, които имат принос за популяризирането и опазването на националния парк. Категориите са „Държавни институции“ и „Личности“.

Програмата предвижда представяне на филма „30 години Национален парк Рила“ и разглеждане на изложба.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене