Съюзът на българските транспортни работници разпространи факти за причините, довели до пожара на ферибота край Корфу

Благоевградски тираджия разкри причините за опожарения ферибот край Корфу

Съюзът на българските транспортни работници разпространи факти за причините, довели до пожара на ферибота край Корфу. Пети ден няма информация за изчезналите международни шофьори от Сандански, Разлог и Хаджидимово. Близките на Георги Махлелиев, Васил Асенов и Димитър Грънчаров очакват сигнали от тях или от Външно министерство.

„По повод изнесената информация от собственици на транспортни фирми за това, че Грималди предлагат условия на 5 звездни хотели при пътуванията с техни фериботи, ние изпратихме прессъобщение за да отречем тази неверна информация. Също така в момента подготвяме и писмото си за присъединяване към Синдиката на професионалните шофьори на камиони по повод долните инсинуации, че Грималди са най-добрите корабни превозвачи“, коментира благоевградчанинът Александър Стамболийски в социалната мрежа.

„Силно сме разочаровани от действията на тези превозвачи и остро осъждаме действията им, като отново призоваваме да застанат смело за интересите на шофьорите си, без да се поддават на манипулации от страна на корабната компания“, се сочи в писмото на СБТР.
Корабът има четири гаража, събира около 180 камиона. Първите четири палуби на кораба са гаражни, най-ниската е под нивото на водата, първата палуба е на водната линия, разказа Стамболийски. Той разкри, че кабелите на агрегатите, които захранват хладилните ремаркета, са в окаяно състояние и е възможно да е станало късо съединение. „Мисля, че точно там е компрометирано. До последно, дори докато слязох, течаха ремонтни дейности, подменяше се инсталацията и на асансьорите в самия ферибот“, каза Стамболийски пред БНР. Благоевградчанинът потвърди разказаното и от други български шофьори, че паркирането на превозните средства става много близо – на не повече от 10 см, което прави невъзможно отварянето на врата. Много от шофьорите предпочитат да остават да спят в кабините, заради мръсотията в корабните каюти, посочи той.

Фериботът не е бил пълен и поради по-голямо разстояние някои от шофьорите са успели да излязат, смята Стамболийски. Той отново се отправя на път и отново трябва да се качи на ферибот на същата компания.

„Нямаме избор. Трябва да се работи. Всички имаме семейства за хранене. Дори колегите, които са слезли сега от ферибота, до една-две седмици, след като шефовете им намерят нови автомобили, пак ще се качат“, обясни Стамболийски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене