Граничният полицай Спас Чимев пуснат срещу гаранция от 8000 лв.

105494-spas-chimev-1Парична гаранция от 8 000 лв. определи съдът в Благоевград на граничния полицай Спас Чимев, който бе задържан при спецакция в събота. Митническият служител е обвинен за три престъпления – за държане на акцизни стоки, за наркотици и за незаконно притежаване на боеприпаси.

Делото за определяне на мярката за неотклонение на граничния полицай Спас Чимев, стартира днес при закрити врата след определение на районен съдия Калина Иванова. Държавното обвинение поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Съдът, в лицето на съдия Калина Иванова, наложи парична гаранция в размер на 8 000 лв. и определи срок за внасяне. Делото пред Окръжен съд ще се гледа във вторник. Благоевградският граничен полицай Спас Чимев бе арестуван с 15 стека контрабандни цигари при спецоперация на „Вътрешна сигурност“. 34-годишният капепеец е заловен в района на „Метро“ на слизане от служебния микробус, с който граничните полицаи се прибирали от ГКПП – Станке Лисичково след приключване на смяната им. В якето му спецполицаите открили 2 стека цигари с македонски бандерол и още 13 стека в служебната му чанта. 

Акцията продължила и в дома на граничния полицай в жк „Струмско“. При претърсването спецполицаите са намерили още 3 стека цигари, както и 10 грама марихуана и 66 патрона повече от разрешените 50 броя служебни такива.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене