Всички на училище присъствено!

От утре – 24 февруари, по преценка на собствениците, управителите и организаторите на обекти и мероприятия може в обекта или на събитието да се допускат посетители без изискване да предоставят „зелен сертификат“. Изискването за „зелен сертификат“ остава задължително за персонала на всички обекти с обществено значение. Това е записано в заповед на министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова.

От същата дата се допуска посещението на до 12 деца в група при провеждане на присъствени групови занятия в езикови, образователни центрове, центрове за подкрепа на личностно развитие и други обучителни центрове и школи при носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция.

Със заповед на директора на РЗИ – Благоевград се отменят и въведените временни противоепидемични мерки за периода от 21 до 25 февруари за учениците от V до XII в област Благоевград. Тя влиза в сила от 24 февруари, което означава, че всички ученици от тази дата преминават към присъствен режим на обучение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене