Сателитни СНИМКИ разкриха: Огромни руски военни колони напредват към Харков и Донбас ВИДЕО

Камиони, използвани за превоз на танкове, артилерийско и друго оборудване, са засечени край украинската граница в Западна Русия.

Сателитни снимки показват ново разполагане на над 100 военни коли и десетки военни палатки в Южен Беларус край украинската граница. Това предаде Ройтерс, позовавайки се на американската частна компания Максар текнолъджис (Maxar Technologies).

Изображенията на компанията, която от седмици проследява струпването на руски сили, показват и нова полева болница, добавена към военния гарнизон в Западна Русия близо до границата с Украйна, се посочва в съобщение на Максар, цитирано от БТА.

Ройтерс отбелязва, че изображенията, разпространени от компанията, не могат да бъдат независимо потвърдени от агенцията.

В същото време обаче от Rusvesna разпространиха кадри, показващи огромен конвой от камиони с руски военнослужещи, движи се през Ростовска област към Донбас и Харков.

 

Друг конвой се придвижва към украинската граница през Белгородска област.

„Руски военен конвой от повече от 100 камиона с войници беше забелязан на път към украинската граница в Белгородска област“, уточняват от Rusvesna.

Камиони, използвани за превоз на танкове, артилерийско и друго оборудване, са засечени край украинската граница в Западна Русия. Наблюдавани са и няколко случая на разполагане на военнослужещи, съобщи още Максар.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене