СКАНДАЛ! Училищен директор в Банско прикрива НАСИЛИЕ НАД ДЕЦА!!! Потресаващо!

ЕЛЕОНОРА БАРЯКОВА

ЕЛЕОНОРА БАРЯКОВА

На скандален случай попадна разследващият екип на информационна агенция www.toppresa.com. Случая е от 17.02.2022 г . и се касае за прикриване на престъпления извършени над деца от училищен директор. Основни информатори са родители на тероризирани деца в град Банско, също така има и потвърждения от преки свидетели.

Бой между 5 деца – две момичета и три момчета. Дата е 17.02.2022 година. Две момичета нападнати от 3 момчета от Банско. Две от момчетата са ученици от СОУ Неофит Рилски. Свидетел на случката е разтървал децата и е един от нашите информатори.  Когато погледнал едно от момичетата видял , че тя беше изпаднала в шок и трепереше от страх.  Всичко се е случило пред входа на самата Община Банско. Една от майките на момичетата по това време се намира вътре в общината във фронт офиса и си плаща данъците. Излиза и другото момиченце и казва, че детето и е било набито от три момчета и ги разтървал един случаен гражданин.  На видеозаписите с които Топ Преса разполага се вижда как момичетата седят кротко на пейката пред входа и когато приближават момчетата стават нервни. Нервни са защото това не е било първото нападение  от тези момчета над същите момичета. Когато момчетата пристигат на пейката при момичетата едното момче започва заплашително да подскача с тежката си раница на гърба, второто момче с крак отправя шутове към лицето на едното момиче  без да я удря. Третото момче държи минерална вода в ръката и замахва с нея към лицето на другото момиче.  Фаталният момент настъпва, когато едното момче замеря със мръсна салфетка едното момиче, тогава по-малкото момиче става , за да прогони същото момче. След около една минута пред община се развихря жесток детски бой, където свидетел прогонва момчетата  като ги заплашва с полиция и успокоява  момичетата. Случилото се привлича вниманието на свидетеля след гръмогласния шум на паднало метално кошче за боклук пред общината, където той вижда как едно от момчета хванало момичето за якето отпред я блъска в коша.

Следва разговор с ДИРЕКТОРКАТА –ЕЛЕОНОРА БАРЯКОВА на същият ден – 17.02.2022 година.

След като майката излиза от общината  разбира   за случилото се, вижда записите от камерата се обажда на директорката и казва за случилото се, същата  и отговаря, така: „ Ваше право да сигнализирате полицията, имате запис, но това не е проблем на училището тъй като случилото се не се намира на територията на повереното и училище това не е проблем на училището. „

Следващия ден директорката отказва за втори път да приеме жалба от майката на едното момиче пострадало пред общината срещу съученик на дъщеря и, който системно психически и физически тормози детето с оправданието, че в предходните случаи (случили се на територията на училището или пред самото училище)  няма основание за жалба, тъй като няма видеозаписи, където да се види какво се е случвало.  Детето и било многократно тормозено от съученика и негови приятели, причаквано от тези групи деца и бито със заплахите, че където го видят ще продължават да  го бият.  Директорката е забранила на родителите чрез класния ръководител на родителите и децата им да се срещнат , за да се опитат да вземат навреме мерки, а след случилото се забраната е отново обявена с обяснението,  че сме в ковид обстановка и такива срещи не са позволени.  Тази случка не е нито първа и няма да е последна, тъй като предисторията е от повече от 2 години.

ДИРЕКТОРКАТА ЗАБРАНЯВА ВСЯКАКВИ СРЕЩИ С РОДИТЕЛИ, ЗА ДА НЕ СЕ ДАВА ГЛАСНОСТ НА ДЕТСКАТА АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩЕ.

От изказвания и коментарии на други родители директорката Елеонора Барякова е карала децата в час по физ.култура да тичат на двора с маски. Директорката е създала един бастион в училището и го управлява със страх върху учителите. Разделя учителите на ваксинирани и неваксинирани, като вторите са подложени на обиди и унижения. За да печели проекти и училището да е с добра репутация крие детската агресия.  Масово в междучасията децата играят чалга по чиновете и учителите са заплашвани да си мълчат.

От педагогическата стая на гр. Банско многократно са предлагали да дойдат в училището за да  прочетат  лекции свързани с проблемите, които настъпват от употреба на наркотици и насилието между децата, на което са получавали отказ с обяснението, че СОУ Неофит Рилски няма проблеми с насилие между децата в него.

Целта на публикацията е да се спре детското насилие, да бъде позволено на педагогическата стая и родителите да вземат пряко участие в решаването на съществуващите проблеми, преди те да ескалират както се е случило миналия 4етвъртък.  Много хора предпочитат да живеят в Банско , защото е спокоен град и децата им могат да растат свободно и необезпокоявано. Оказва се, че сме поверили децата си в ръцете на Директор, който не зачита както родителските права, така и правата на своите служители.  Нашият апел е СОУ Неофит Рилски да се превърне в миролюбиво и спокойно училище, в което нашите деца да могат да учат, играят, общуват и растат безгрижно.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене