Преди обяд слънчево време, след обяд – облачно

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места в равнините и низините ще е мъгливо. След обяд от северозапад ще започне ново увеличение на облачността и привечер на отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, северно от планините – умерен вятър от юг-югозапад и с него температурите ще се повишат, максималните ще са предимно между 15° и 20°, в София – около 15°.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд от северозапад облачността ще се увеличава и вплътнява и на отделни места в масивите от Западна България ще превали. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 3°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа предимно умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са от 10° по северното до 15° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 16 мин. и залязва в 18 ч. и 5 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 48 мин. Луната в София залязва в 9 ч. и 39 мин. и изгрява в 23 ч. и 27 мин. Фаза: три дни преди последна четвърт. /НИМХ/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене