Инициатива „Разходка нагоре по стълбата на 2014г.” се проведе в Благоевград

105478-dvijenie-1Инициатива „Разходка нагоре по стълбата на 2014г.” събра днес седмокласници и преподаватели от СОУЧЕ „Климент Охридски,  представители на Спортен клуб „Бодрост” и служители на Областна администрация – Благоевград. Най-възрастният участник в шествието беше  88-годишната Соня Петрова.

„Ако аз не се движа, требва да легна на легло. Това ми е задължение, всека сутрин ставам, отивам на кафе, след това на гимнастика, занимавам се с приятелките до обяд, после се прибирам и си почивам”, каза Соня Петрова – Спортен клуб „Бодрост”.

Участниците се събраха в 12.00 часа на площад „Георги Измирлиев” пред сградата на Областна администрация. Продължиха през центъра, а финална точка от маршрута бяха стълбите при трибуните на градския стадион „Христо Ботев”.

„Много се радвам, че толкова и млади, и възрастни хора откликнаха на нашия призив и се отзоваха в името на здравето  Винаги подкрепям събития, свързани със спортната активност и здравето”, каза областният управител Димитър Димитров.

Спортното събитие е част от ежегодната кампания MOVE WEEK в Европейската седмица на физическата активност и спорта. Всяка година организатор на кампанията е Международната асоциация за спорт и култура.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене