БРАВО КМЕТЕ!!! След сигнал от кмета Илко Стоянов държавата осигурява финансиране за моста на Покровнишко шосе

Поддалият мост на Покровнишко шосе ще бъде включен в списъка с обекти за спешни ремонти и финансирането, необходимо за възстановителните дейности, ще бъде осигурено от Агенция „Пътна инфраструктура“. Това стана ясно след изпратено писмо от кмета на Благоевград Илко Стоянов до Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Предстои да бъде извършена спешна процедура по инженеринг от Областно пътно управление, след което да бъдат предприети действия по ремонтиране на съоръжението. Възможно е вместо възстановителни дейности на място да бъде изграден и нов мост. В тази връзка кметът Илко Стоянов проведе среща с жители на селата Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Габрово и Дебочица. В писмото си до МРРБ кметът Стоянов подчертава, че освен затрудненото придвижване на хората от малките населени места, в резултат на поддалия мост, се генерират и икономически загуби, тъй като в района има работещи фирми. През изминалата седмица жители депозираха и подписка, с която настояват за навременно възстановяване на съоръжението.

Мостът, който е държавна собственост, поддаде в средата на м. декември 2021 г., вследствие на повишаване нивото на р. Струма, след интензивни валежи. Към момента пътната връзка с няколко от големите села в общината е прекъсната, а жителите са принудени да използват обходен маршрут.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене