Нови детски градини ще имат тази година гърменските села Рибново и Долно Дряново

Тази година две от големите гърменски села ще имат нови детски градини.

Забавачката в най-многолюдното селище Рибново трябва да бъде завършена най-късно да месец септември. Вече има избран изпълнител и за строително-монтажните дейности за изграждането на детска градина в село Долно Дряново. Миналата година Министерството на образованието и науката одобри проекта на стойност 1 763 187,12 лева. Отпусната е вече сума от 350 868 лева за стартиране на работата.

„Само времето да се оправи и фирмата е готова да започне дейността си в Долно Дряново. Ще се вдигне нова постройка, ще се оформи красиво дворно пространство, ще се осигурят нужното обзавеждане и оборудване, за да се обучават в уютна и приятна обстановка децата”, сподели кметът на Гърмен – Феим Иса.

Преди много години децата са настанявани в различни къщи. От над 10 години около 80 хлапета обитават три стаи в местното Обединено училище „Христо Ботев”. В школото обаче вече се учи до десети клас и се налага да има повече класни стаи. Новата детска градина ще бъде построена в двора на училището, в нея ще могат да се обучават 100 деца в четири групи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене