Според британски учени има признак, по който може да се определи предразположеността на човек към ранна смърт

Откриха как с един поглед в очите може да се определи дали ви грози ранна смърт

Според британски учени има признак, по който може да се определи предразположеността на човек към ранна смърт. Той е свързан именно с очите. Това са установили експертите след мащабно проучване, проведено в продължение на 10 години.

Наблюдавани са 36 000 души, от тях са загинали 1871 души (всички на възраст над четиридесет години). Учените отбелязват, че причината за смъртта на повечето участници в изследването е рак.

Според експертите болните имали „бързо застаряваща“ ретина, тоест състоянието ѝ не отговаряло на действителната възраст на наблюдавания. Такива проблеми могат да възникнат поради проблеми с нервите и кръвоносните съдове.

Така учените установили, че преждевременното стареене на ретината може да показва предразположение към ранна смърт. Ретината е най-чувствителната част на окото. Основната ѝ функция е да предава изображения на мозъка.

Ако ретината е една година „по-стара“ от действителната възраст на човек, тогава рискът от смърт се увеличава с два процента и то по каквато и да е причина.

Освен това лекари са идентифицираха рядък симптом на рак на белия дроб. Става въпрос за болка в петите. Според лекарите трябва да алармирате, ако болката в крака е достатъчно силна или не изчезне в рамките на две седмици./zdrave.to

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене