Ексклузивно! Делян Пеевски безпощадно: Всяка лъжа рано или късно излиза наяве!

Народният представител Делян Пеевски в обръщение към медиите: Само истината за участниците в търговията с български паспорти ще затвори окончателно вратата пред лъжците и манипулаторите. Апелирам за пълна и прозрачна за обществото проверка!

И днес Атанас Чобанов не закъсня с поредната медийна лъжа по мой адрес, че съм бил свързан с адвокатската кантора, която уредила български паспорт на „важния руснак“ (както се твърди в статията му) Роман Савушкин. През последните месеци журналистът Чобанов тиражира в публичното пространство много и различни медийни манипулации, в които тенденциозно забърка и моето име, от “недекларирани” офшорни фирми и “заплахи от първия ред на парламента”, до настоящото внушение за моя “свързаност” с лица, уреждащи български паспорти. Всичките му манипулации обаче не успяха да постигнат целения от него и неговия ментор олигарха Иво Прокопиев резултат, а именно да ме злепоставят, защото твърденията им не представляват нищо повече от откровени и безпардонни лъжи. А всяка лъжа, рано или късно излиза наяве. И всеки лъжец неминуемо бива разобличен, каквато участ вече започна да застига Чобанов.

         Заявявам, че нямам никакво отношение към издаването на български паспорт на споменатия руснак, както и на който и да е друг чужд гражданин, поради което сезирам компетентните органи с искане за извършване на пълна проверка по случая. В допълнение, именно Движението за права и свободи внесе проектозакон, на който съм съвносител, за отмяната на разпоредбите, позволяващи получаването на т.нар. “инвестиционно гражданство”, както и поиска пълна проверка на всички издадени до момента „златни паспорти“. Предложенията, по неясни причини, не бяха приети от управляващото мнозинство. Предвид явно продължаващите манипулации по темата „златни паспорти“ и интересите, стоящи в основата на тези манипулации, сега е моментът отново да се поиска извършването на пълна и прозрачна за обществото проверка на всеки един издаден паспорт, за което в качеството си на народен представител от Движението за права и свободи апелирам. Само така ще се установят истинските участници в търговията с български паспорти и ще се затвори окончателно вратата пред лъжците и манипулаторите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене