Десислава Атанасова попиля “безпомощния“ Кирил Петков и правителството му

Почти средата на февруари сме, а още няма бюджет. Това не е толкова странно, защото това правителство няма програма. Това заяви пред БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Бюджетът не е социален, това е бюджет на тримесечието.

Всички думи, че ще има ръст на инвестициите и стабилност, могат да се оправдаят, когато някой неекспертно погледне параграфите в бюджета.

Инфлацията не е отчетена, тя минава 10%. Някой от МФ дали е наясно какво става по магазините, хлябът се качва всеки ден?“, попита тя.

„Общините не издържат финансово, не могат да разплащат текущите си разходи, защото получават по-високи сметки.
В продължение на месеци управляващите нямат нито едно решение по отношение на компенсиране на битовите и небитови абонати. Имаше само един мораториум. Той скоро изтича и срокът на годност на управляващите изтича.

Потребителите говорят за своите проблеми, фирми фалират. Скоро и за битовите потребители ще стане много трудно да плащат сметките си за ток на фона на тази инфлация”, отсече тя.

„Ние отдавна предлагаме решения още когато цените тръгнаха нагоре. Внесохме три проекта за компенсиране на цените на тока. До момента няма нито едно решение. Ако чакаме на КЕВР, трябва да се молим по-скоро времето да стане топло“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ в НС.

„Кирил Петков много успешно демонстрира, че му липсват базисни познания за държавното устройство, не различава кое е власт и кое институция и как те взаимодействат помежду си.

Гледах извънредния брифинг, на който той направи кратка ретроспекция на някои случаи, които щял да изпрати на прокуратурата.
Да му кажа, че прокуратурата всяка година докладва в НС своята дейност, предстои да разгледаме доклада й за 2021 г”, съобщи депутатката.

„Петков изглеждаше безпомощен. Когато имаш данни за престъпление, всеки гражданин е длъжен да сподели цялата информация пред органите”, подчерта тя.

„Бойко Рашков многократно е заявявал какво ли не. В твърденията му има градация – от това, че политически лидери ядат хора до 5-0 млн. в чували. По тази тема не съм чула МВР да е направило разкрития”, каза още Атанасова и категорично заяви, че към ГЕРБ не са отклонявани средства от строежа на АМ „Хемус”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене