Мустафа Карадайъ: Продължава лъжата, че Бойко Рашков е отговорил на въпроса за полицейския произвол и беззаконията

Уважаеми г-н председател, явно сте забравили вчера да предупредите служителите в Народното събрание, които се грижат за поддържането на сайта на НС. Срещу моя въпрос към вътрешния министър Бойко Рашков от 15 декември 2021 г. все още стои статус, че е отговорено. Това не е така. Не съм получил поисканите от мен документи. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна, обръщайки се към председателя на НС Никола Минчев. Карадайъ поиска за получи документи за всички над 20 000 заявени от Рашков случая на полицейски проверки по време на изборите през юли и ноември, от които само около 200 са стигнали до прокуратурата.

По този начин служителите на НС лъжат българските граждани, лъжат народните представители, лъжат министър Рашков, лъжат зам.-председателите, лъжат министър-председателя, лъжат президента на Република България, че е отговорено на моя въпрос, възмути се Карадайъ.

Когато влезем в съдържанието на отговора, виждаме, че има една кореспонденция, явно до Вас, г-н председател. Моят въпрос до министър Рашков беше друг. На основание чл.111 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и на основание чл. 138 съм поискал документи за всеки един конкретен случай – за полицейщината, за извращенията срещу българските граждани, за гаврата с честта и достойнството на уязвимите групи в обществото. В отговора би трябвало, да се съдържат такива документи, а аз документи не виждам – нито в сайта, нито в деловодството на Народното събрание, заяви Мустафа Карадайъ.

Г-н министър-председател, вашите министри не отговарят на въпросите на народните представители. Конституцията, ако някога изобщо решите да я изпълнявате, задължава министър-председателя и министрите да отговарят на въпросите на народните представители, обърна се лидерът на ДПС и към Кирил Петков, който бе в пленарната зала за блиц контрол.

Явно социалдемократите, наречени като парламентарна група „Продължаваме промяната“, не се интересуват от правилата, а налагат свои правила. За тях няма значение, какво пише в Конституцията и Законите на страната. Това са национал-социалистически прийоми и методи, каза още Мустафа Карадайъ. Той отново припомни, че за неизпълнение на конституционните си задължения министрите, както и всички длъжностни лица, носят според Правилника за организацията и дейността на НС юридическа отговорност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене