Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим ще отслужи водосвет и ще даде благословията си за успешното завършване на богоугодното начинание

Село Драката сбъдва мечтата си – гради храм, митрополит Серафим ще отслужи водосвет

Село Драката е на път да осъществи своята мечта – да има своя църква. Тази неделя, 6 февруари, от 12,00 часа на централния площад в населеното място ще се проведе официалната церемония „Първа копка”. С това ще се даде начало на градежа на православния християнски храм „Възкресение Христово”.

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим ще отслужи водосвет и ще даде благословията си за успешното завършване на богоугодното начинание.

„Никога тук не е имало църква. Това е наша отколешна мечта и се радвам, че дойде денят, в който ще започнем да я изпълняваме. Искам да благодаря на кмета на община Струмяни – Емил Илиев, и на екипа му, че ни подкрепят в това добро дело”, заяви днес кметският наместник на Драката – Йордан Николов.

Той и местните хора, които са около 200 души, ще помагат с труд и дарения, ще разчитат на помощта и на други дарители, както и на общинското ръководство на Струмяни, за да построят своя мечтан храм.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене