История за доброто: Дарители помогнаха на младо семейство да възстанови опожарения си дом

Една новина за доброта и съпричастност от петричкото село Кавракирово.

Само месец след голям пожар в дома им, при който е изгоряло цялото им имущество, семейство Димовски ще могат да се завърнат в къщата си. Това става възможно благодарение на дарители, съседи и Община Петрич, които вече са събрали голяма сума пари, както и всички необходими мебели за обзавеждане на къщата на младото семейство.

При пожар в началото на месеца къщата на семейство Димовски изгаря почти до основи. Така семейството с две малки деца остава без покрив по средата на зимата.

„Комшиите пуснаха отгоре и отдолу маркучи, но нищо не можаха да направят. Важното е, че децата се спасиха, това е най-важното, извадихме децата“, споделя Сузана Димовска.

Трагедията, сполетяла семейството, обединява много хора да помогнат. Кирил Танушев, който е съсед на младото семейство, започва да търси помощ в социалните мрежи.

„И от България, и от чужбина – от Гърция, дори от Германия да помогнат, кой с каквото може. За една седмица се събраха мебелите, цялата мебелировка, черна и бяла техника, дограма, врати, всичко чисто ново“, заяви Кирил Танушев.

„Кой с каквото можа помогна с дрехи за децата. На другия ден се организираха млади момчета, които не бяха малко, разчисти се всичко, боклуците, изгорелите неща от етажа“, допълни Александър Треновски, кмет на Кавракирово.

Без помощта на всички дарители за семейството би било непосилно да финансира ремонта и най-вероятно никога нямаше да могат да се върнат у дома си, признават те.

„С две дечица е много трудно, имаме и малко бебе. Сега вече сме малко по-добре като започна да се прави къщата, доволни сме от всички хора, които ни помогнаха“, каза още Сузана Димовска.

Към момента семейството е настанено в самостоятелен апартамент под наем, а разходите поема Община Петрич. Най-късно до месец ще могат да се върнат в изцяло обновения си дом./БНТ/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене